Vanaf 1990 heb ik in diverse functies gewerkt in de reisbranche en ben ik bevoorrecht dat ik heel wat landen in de wereld heb mogen bezoeken en tal van culturen heb leren kennen. Omdat ik jaren in de reiswereld met veel toewijding had gewerkt en op HBO niveau ben opgeleid vond ik het in 2009 tijd voor een verandering in mijn carrière.

Ik wilde mijn kennis overdragen aan anderen!

Tijd voor verandering naar een baan in het onderwijs! Ik ben bij een afstandsopleider als freelancer in dienst gekomen als docent MBO Toerisme voor de bekende SEPR-opleidingen. In een later stadium kreeg ik de HBO opleiding Eventmanagement erbij waar ik uiteindelijk ook als examinator voor ben aangesteld. Op dit moment ben ik nog werkzaam als praktijkdocent voor luchtvaartdienstverlening en geef les in een computerreserveringssysteem.

Ik had inmiddels zoveel plezier in het lesgeven dat ik hier meer achtergronden over wilde weten.

Ik heb de afgelopen jaren diverse opleidingen en trainingen voor het onderwijs gevolgd, variërend van Onderwijskunde tot (vak)Didactiek en Orthopedagogiek. Deze opleidingen zorgde ervoor dat ik in aanraking kwam met vakken als Taal en Rekenen voor het basisonderwijs. Als kind had ik al een talenknobbel en was ik sterk in rekenen.

Een nieuwe uitdaging was geboren! Lesgeven aan kinderen met een taal- en of rekenachterstand, hoe leuk is dat!

Door bijlessen te geven aan kinderen met een taal- en/of rekenachterstand kwam ik ook in aanraking met kinderen waarbij de diagnose dyslexie en/of dyscalculie was gesteld. Omdat dyscalculie wat minder bekend is dan dyslexie heb ik voor een HBO opleiding dyscalculie gekozen en ben ik inmiddels gecertificeerd voor begeleider rekenonderwijs en coaching bij dyscalculie. Daarnaast staat mijn website www.lesbijmeesterpaul.nl geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

Mijn missie is om bij kinderen hun taal- en/of rekenachterstand weg te werken waardoor de kinderen zich zelfverzekerder voelen!

Door in te zetten op het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen worden leerresultaten omgevormd naar successen voor hun nabije toekomst!

Mijn motto op het vergaren van kennis:

”Het leven is eigenlijk één grote stage: je raakt nooit uitgeleerd”